Pelivihjeet 9.10.2016

Lähtö 1:

Avauslähdön A-kaksikko on epävarma, joten muillakin on hyvät saumat voittoon. 4 TUPLA-VALTRAUS jäi Oulussa reilu kierros ennen maalia toiselle ilman selkää, jatkoi kirikierroksella johtavan takana ja laukkasi maalisuoralle tultaessa voimia tallella. Ruuna olisi mennyt matkan noin 34-vauhtia läpi, mikä riittää tässä pärjäämiseen hyvin.

8 KUMIUKKO eteni Torniossa aikaisin keulaan, mutta ravi alkoi nopeasti heikkenemään ja pienet laukat toivat hylkäyksen kärkiporukasta. Hevosen vauhdit ovat kunnossa, ja ravin sujuessa luvassa on menestystä. Oriin pruuvailua ennen lähtöä kannattaa ehdottomasti seurata. 6 LOISTO-VEIKKO kulki Kuopiossa vauhdikkaasti, mutta meno oli vielä kovin varsamaista ja epävarmaa. Hevonen vaikuttaa lahjakkaalta ja saattaa menestyä jo tässä.

3 METSÄRINTEEN SISU kulki kokeessa ihan mallikkaasti ja pystyy parantamaan ajallisesti. Ruuna ei ottanut koelähtösuoritusta täysin tosissaan. 5 NYNNE laukkasi Seinäjoella kolmannesta sisältä kierros ennen maalia. Tamma näytti muuten aiempaa virtavammalle ja saattaa yllättää jo tässä.

A: 4,8 B: 6,3,5,2,1
Lähtö 2:

9 ENJOY’S PAYCHECK pisti Oulussa vauhtimyllyn käyntiin kirikierrokselle lähdettäessä ja voitti vakuuttavasti. Ori kohtaa nyt kovemman vastuksen, mutta kyydit riittävät tässäkin tehtävässä voittoon. Ihan jättisuosikista ei ole kokemattoman hevosen kohdalla kyse.

3 TESSA’S DEVIL eteni viimeksi aikaisin keulahevosen rinnalle ja kesti hyvin kolmanneksi. Jos ruuna otti startin hyvin, pystyy se parantamaan vielä otteitaan. Lähtönopeuden pitäisi olla kunnossa, ja se tuo suosikkiin nähdeen selkeän edun. 4 TREASURE AMIRAAL oli viimeksi ulkoradoilla vaikeuksissa, kun kärki lähti lopussa alta pois. Tuomas Pakkanen on mielenkiintoinen uusi kuski, ja hevosen kunto riittää onnistuneella juoksulla totoon.

1 STARLING CHICK ei jaksanut ohitella Ylivieskan maalisuoralla, mutta tuli kuitenkin tahtinsa pitäen perille. Startti teki varmasti hyvää, ja ainakin voltista lähteminen on onnistunut liukkaasti. 5 LOVER OF LIFE oli kesällä yhdessä startissa mainio, mutta sen jälkeen on lähinnä vastustanut.

A: 9 B: 3,4,1,5,8,12,7
Lähtö 3:

4 VERNANTO ehti viimeksi 300 metrin kirillä niukasti ohi kuolemanpaikalta vahvan juoksun tehneen numeron 11 WALTORI. Arto Komulaisen ajokki on hyvistä lähtökuopista suosikki, etenkin kun se vaikuttaa olevan vielä nousukunnossa. 1 PARAS-ARI avasi viimeksi takarivistä hyvin ja nappasi toisesta ulkoa kolmossijan kärkiparia uhkaamatta. Nyt Tuomas Pakkanen saattaa vetää alusta loppuun reipasta, jotta hevosen ravi pysyy kasassa.

12 TOVIN LENTO sai viimeksi vaikeasti kiritilaa ja tuli maalisuoran ulkokautta tosi vahvasti. Ori on omalaatuinen tapaus, jonka vauhdit riittävät näissä sarjoissa pitkälle. Waltori tippuu takarivistä hyvätasoisen kärkiryhmän nelosrankiksi. Joensuun välistartissa tuli laukka kuolemanpaikalta puolimatkassa, mutta hevosen kunto ei ole kadonnut mihinkään.

2 VIKSU JUTTU otti viimeksi laukan ennen lähtölinjaa ja eteni jatkossa sitkeästi nelossijalle. Esitys oli hevosen uran paras, ja lähtöasemat ovat nyt hunajaiset – toki vain ravaamisen onnistuessa. 8 RÖÖPERI on tosi epävarma hevonen, mutta siltä löytyy jo tässä vaiheessa alle 30-vauhdit. Juoksusta tuskin tulee ongelmatonta kasiradalta.

A: 4,1 B: 12,11,2,8,5
Lähtö 4, Toto4-1:

Totonelonen käynnistyy palkintoon nähden tasokkaalla lähdöllä. 7 FAITH IN LIFE voitti Bodenissa karsinnan toisesta sisältä tallikaverin takaa ja oli todella hyvä. Finaalissa tuli raskas alkumatka ja laukka maalisuoralla kesken taiston himmeistä mitaleista. Nyt suosikki saanee alkumatkasta keulat, sillä 6 SUPER MANGO oli Bodenissa johtopaikalta pehmeä lopussa. Tamma pystyy lyhyellä kirillä voittoon asti.

3 CHICOTTE CHIC juoksi Oulussa viidennessä ulkona ja kiri vaikeista asemista hyvin perille. Nyt asemat ovat paremmat, mutta vastus vastaavasti hieman tasokaampi. Tamma parantanee lisää starttien myötä. 1 MISTER BEAN taipui viimeksi keulahevosen rinnalta, mutta ei saa tauosta johtuen tuomiota. Sisäradan paikka ei ole etu, mutta ainakin juoksusta tulee säästeliäs.

12 CITADICTION kulki kokeessa moitteettomasti ja on kyvyiltään kenties koko porukan paras. Näistä asemista voittaminen vaatii kuitenkin heti huippusuoritusta. 4 VELVET COLLINS puristi viimeksi onnistuneella juoksulla kakkoseksi ja hakee tässäkin sisäratareissua. Voitto yllättäisi kovia suosikkeja vastaan.

A: 7 B: 6,3,1,12,4,9,11
Lähtö 5, Toto4-2:

4 CELEBRATION HOPE haki viimeksi kiritilat loppukurvissa takakautta ja kulki maalisuoran paljon aiempaa mallikaammin. Voitontahdosta on vielä vaikea sanoa mitään, mutta ainakin kunto on selkeästi nousussa. Lähtönopeutta löytyy kuskin satsatessa. 9 PAPA GALLON avasi viimeksi voimalla keulaan ja joutui vetämään kolmannen puolikkaan ylikovaa. Lopussa tuli väsy, mutta ruuna ei luovuttanut kokonaan. Nyt asemat ovat hyvät.

7 MISTRALS CHUCK on ollut pari kertaa maililla ihan hyvä, ja kyvykkään hevosen otteet voivat jatkaa nousuaan. Nopea avaaja pystyy selvittämään seiskaradan. 5 JULLE BOY joutui avaamaan viimeksi keulapaikan eteen niin kovaa kuin kintuista lähti, ja se näkyi päätössatasella. Ori on nousemaan päin pitkän lamakauden jälkeen.

3 REAL KNIGHT pääsi toissa kerralla sujuvasti keulaan ja nappasi yllätysvoiton. Ruuna on ollut usein laukkaherkkä, mikä voi korostua tulisella maililla, ja etenkin kiihdytyksessä. Paljon starttaileva 11 ZARPA V jatkaa asiallisessa vireessä, mutta takarivistä voittaminen vaatii paljon muiden apua.

A: 4,9 B: 7,5,3,11,6,1,2,8
Lähtö 6, Toto4-3:

10 EKOSAN ei ollut viimeksi keulasta parhaimmillaan, mutta normaalina ruuna on tässä tehtävässä kiinni voitossa. Suosikki voitti keväällä tätä selvästi kovempia lähtöjä, ja Terho Rautiainen tuskin saapuu taas lähtöviivalle, jos kaikki ei ole kunnossa. 2 BOFORI oli viimeksi mukana kovassa seurassa ja laukkasi puolimatkassa saumansa. Jos ruuna ravaa, voi se vetää keulasta pitkään.

15 YÖN AAVISTUS kiri viimeksi vauhdilla maaliin ja vaikutti hyötyvän kurakelistä. Kunto on joka tapauksessa kohdallaan ja vastus suosikki poisluettuna sopivan näköinen. 11 VIEHKO VENLA jatkaa rajussa lyönnissä, mutta ravin kanssa on edelleen ongelmia. Viimeksi saumoja olisi ollut voittotaistoon asti, mutta askelluksessa ei ollut loppumatkassa täyttä tehoa.

14 LUMISUKKA on laukkaillut viime aikoina, ja kunto on hieman hämärän peitossa. Ori otti viime voittonsa hyvällä kirillä takapareista ja olisi vastaavana tässä lähellä totosijaa. 5 TUULI PIPSA jäi viimeksi kuolemanpaikalle liian kovassa seurassa. Tamma pystyy seurailemaan kovassakin vauhdissa, ja kenties totoon saakka.

A: 10 B: 2,15,11,14,5,13
Lähtö 7, Toto4-4:

8 STEEL ANEMONE hävisi Oulussa vain kivenkovalle kärkiparille ja saa suorituksestaan hyvän arvosanan. Tamma pystyy vielä parempaankin, ja kasiradasta huolimatta keulaan pääsemiseen on saumoja. Keskipitkä matka sopii vauhtikestävälle hevoselle hyvin. 15 TIP CHIP kesti Oulussa kuolemanpaikan hyvin, vaikka jäikin lopussa toton ulkopuolelle. Matka on etu, mutta kierrettävää riittää.

14 DONNA LINDA on 76-tason hevonen ja tauoltakin huomioitava. Tamma meni viime tauoltapaluussaan mailin alle kolmeatoista, ja tuskin tässäkään on luvassa pahaa alisuoritusta. 4 FLYING HEEL on tehnyt rehellistä työtä jo monta starttia putkeen. Jos ruuna saa juoksunkulusta apuja, pystyy se jopa haastamaan suosikit.

1 LAGO NEGRO juoksee lauantaina Mikkelissä ja on päivän starttivälillä pieni arvoitus. Paikka ja matka ovat plussaa, mutta hevonen ei ole ollut aivan parhaimmillaan. 6 FADE TO JAM kiri viimeksi vaikeista asemista hyvin, mutta kohtaa tässä hieman kovemman vastuksen. Juoksun onnistuminen huolettaa näin ulkoa.

A: 8 B: 15,14,4,1,6,5,13,12
Toto4-vihjesysteemit:

7,6,3
4,9,7,5 + 3,11,6,1,2,8
10
8,15,14 + 4,1,6

Pieni systeemi: 36 riviä
Suuri systeemi: 180 riviä
Lähtö 8:

Tammasarja on päivän vaikein pelilähtö, sillä valtaosalla hevosista on konkreettinen laukkariski. 2 EKA-MARI otti Seinäjoella lähtölaukan, mutta nousi taustalta mukaan kärkiporukkaan ja puristi maalisuoralla kärkeen. Esitys oli oikein hyvä, ja samanlainen riittää tässäkin pitkälle.

5 LUMI-LEIJA kulki kesällä tosi hienoja kyytejä, mutta laukat sotkivat menoa liikaa. Nyt alla on reilun kuukauden tauko, ja tamma on tässä vaiheessa pieni arvoitus. 1 HAPINES paikkasi Kaustisella ensimmäisen kurvin laukkansa hyvin, vaikka ei kyennytkään aivan kärkitaistoon. Asetelmat puoltavat tosi paljon, ja ravilla totosija on lähellä.

11 SUPERSOHVI kierteli viimeksi hieman tasaisesti kolmanneksi ja jatkaa edelleen lievässä nousussa. Nyt voittoon vaaditaan uudet ennätyslukemat. 9 SEPPÄLÄN HILIMA eteni viimeksi alun laukan jälkeen hyvin, mutta ravi hukkui loppukurvissa uudelleen. Tamman vauhdit riittävät voittoon. 12 VIIVIN SUVITUISKU oli Joensuussa valmentajan ajamana taustalla vaisu, mutta tehtävä oli jo alkujaan vaikea pitkältä pakilta. Tamma kaipaisi lisää puristusta maalisuoralle.

A: 2,5,1 B: 11,9,12,6,4,8
Lähtö 9, Troikka:

2 UMBERTO CROFT on ollut koko kesän tosi hyvä, mutta Teivon esitys oli vielä pykälän verran parempi. Ruuna puolusti kovavauhtisella avauskierroksella keulapaikkaa pariin otteeseen ja lasketteli maalisuoralla virtavasti alta pois. Suosikki saanee tässä keulat, mutta pystyy voittamaan muualtakin.

3 ATLAS BIBO pakitteli viimeksi taustalle ja puski yli kierroksen kirillä väkivahvasti kotipesään. Ruunan kunto on löytymässä, ja nyt lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle inhimillinen. 9 PRINCE DEAN sai Oulussa kiritilat vasta maalisuoralla, mutta tulinen spurtti kantoi kakkossijalle. Takarivi on periaatteessa iso miinus, mutta suosikin takaa läpi pääseminen saattaa onnistua.

8 WILLY WINGSTON ei vakuuttanut viimeksi, vaikka voitti johtopaikalta. Ruunalla oli alla raju tyhjennyskisa ja pieni tauko, ja se luultavasti parantaa otteitaan. Lähtöpaikka on hankala, vaikka starttinopeutta löytyy. 1 WILLE CARAMELL laukkasi Bodenissa lähtöön ja kierteli jatkossa taustalta vahvasti kohti rahasijaa, mutta ravi katosi maalisuoralla uudelleen. Lähtöpaikka on hankala, mutta hevonen kunnossa.

A: 2 B: 3,9,8,1,6,10
Lähtö 10:

6 ARMANI PRESS teki Ylivieskassa kanuunaesityksen ja nousee aiempaa ylemmästä sarjasta huolimatta suosikiksi. Ruuna avasi voltista kovaa, mutta sortui kaarteessa laukalle ja tippui taustalle. Jatkossa väylät löytyivät sisäkautta, ja ruuna kiri päätössatasen tilat saatuaan terävästi. Nyt saumoja on keulajuoksuun.

9 JUST FOR ME voitti Joensuussa onnistuneella juoksulla varmoin ottein. Ruunan ravi ei ole vieläkään kaikkein kauneinta, mutta vauhdit riittävät tässäkin seurassa. 8 LAS GLIDER on mennyt viime aikoina laukan tai voiton merkeissä. Nopea avaaja voi saada kasiradaltakin asemat, jos alkumatkan ravaaminen ylipäänsä onnistuu.

5 SAHARA CRACK IT meni kolmevuotiaana tasaisesti eteenpäin, mutta loukkaantui tuoreimmassa startissaan maalin jälkeen. Ori on liki vuoden tauolta iso arvoitus. 3 ÖNAS JOHANNA sai tehdä viimeksi keulassa oman juoksunsa ja piti voittoon. Esityksessä ei ollut mitään vikaa, mutta vastassa on nyt pystyvämpi seurue.

A: 6,9,8 B: 5,3,7,11,1,10,12,4
Lähtö 11:

1 SVADILFARI nousi viimeksi kirikaistalle reilu kierros ennen maalia, mutta eteneminen tyssäsi loppukaarteeseen. Ruuna on ollut paljon parempikin, ja suoritustaso tähän kisaan on pieni arvoitus. Lähtönopeus riittää keulapaikan puolustamiseen, jos hevosella on oikea päivä. 7 FRAZIER BOKO eteni Bodenissa kolmannen kautta keulaan ja tuli lopussa takanaan liftanneen ohittamaksi. Hevonen jatkaa kunnossa, mutta joutuu näistä asemista taas ainakin joksikin aikaa töihin.

12 ZELL MEMENTO kiri viimeksi etukengittä todella hienosti maaliin ja oli parempi kuin koskaan. Asemat ovat vaikeat, mutta oriin rytminvaihdoskyvyllä ohituksia tapahtuu kerralla paljon. 9 GLOBAL PASSION menestyi Nordic Cupissa hienosti ja jatkaa aiempaa paljon korkeammissa sarjoissa. Tamma pystyy vastaamaan haasteeseen, mutta voitto on tässä tehtävässä tiukassa. 4 HOT WAY alkaa kuntoutua, mutta tuskin pystyy vielä aivan voittoon asti.

A: 1,7,12 B: 9,4,5