Vihjeet 7.5.2017

Lähtö 1 – A: 6,11,13,10,14 B: 1,2,3,8,4,12 B: 5,7,9

 

Avauslähdössä tullaan näkemään paljon laukkoja, ja monella osallistujalla on tuoreet kuntonäytöt vähissä. 6 Aki Hem juoksi koelähdössään yksin, ja meno näytti vielä kovin varsamaiselta. Ori pystynee parantamaan ajallisesti, ja sitä vaaditaankin kärkisijojen eteen. 11 Timmin Tytti kulki uransa alkuun parissa startissa ravia ja menestyi hyvin, mutta sitten alkoi laukkailu. Nuori hevonen varmistuu rutiinin karttuessa, ja vauhtivarat riittävät tässä seurassa varmasti. Laukka lienee silti todennäköinen asia.

13 Vallan Villi laukkasi viimeksi lähtösuoralla ja nousi jatkossa kaukana kärkikolmikon takana viidenneksi. Samanlaiset vauhdit riittävät tässä pitkälle. 10 Satkun Tähti laukkasi viimeksi maalisuoralle tultaessa kesken kiivaan kaksintaiston. Ravilla tuloksena olisi ollut sekuntikaupalla parempi aika, mutta ruuna piti kuitenkin selväksi kakkoseksi. 14 Einon Into sai Ylivieskassa lopulta sujuvan juoksun ja hävisi voiton maalikamerassa. Tehtävästä voi muodostua nyt vaikeampi, ellei edestä laukkaa paljon hevosia.

Lähtö 2 – A: 7 B: 6,3,1,10,8,11,2 C: 4,5,9

 

7 Steel John laukkasi viime kilpailussaan lähtöön ja hylättiin, mutta ruuna näytti jatkossa ulkoradoilla oikein hyvältä ja on ravatessaan heti valmis menestymään. Laukkariski lienee edelleen korkea, joten ihan minikertoimilla suosikkia ei tarvitse pelata. Ehjä suoritus tietää tarvittaessa isoa ennätysparannusta.

6 Adrian Joujou haparoi Kaustisen startissa koko alkumatkan ja repesi viimein laukalle ensimmäisen takasuoran alussa. Tamma saavutti kaukaa takaa kärkeä kymmeniä metrejä ja on suosikin tapaan ravatessaan kärjessä. 3 Ranch Penelope meni kokeessa hieman haluttoman oloisesti, eikä keskinkertaiseen aikaan kannata kiinnittää liikaa huomiota. Tamma voi olla isommassa porukassa ajettuna terävämpi.

Lähtö 3 – A: 1,8,12,10 B: 13,4,7,2,5,11 C: 3,6,9


1 Turena
on paalupaikaltaan suosikki, mutta myös illan toinen suomenhevoslähtö on pelillisesti avoin. Nopea tamma laukkasi viimeksi lähtösuoran päässä ja teki jatkossa keskijoukoissa tasaisen suorituksen. Koko matkan johtoon on hyvät saumat. 8 Lahjottu kulki viime kesänä ammattikuskin opastamana 32,5-vauhtia, joka olisi tähän lähtöön kova sana. Tamma on menestynyt myös valmentajan ajamana.

12 Kallen Salaisuus otti viime startissaan kaksi pientä laukkaa alkumatkan aikana, eikä todellisia saumoja kärkitaistoon enää ollut. Edelliset ehjät suoritukset olivat positiivisia, ja tamma kiertää ravin sujuessa useimmat. 10 Sisu-Syke otti viime kilpailuissaan pieniä laukkoja, ja niin kävi myös voittostartissa. Tuolloin loppukurvin pieni hyppy keulasta ei estänyt lahjakasta viisivuotiasta voittamasta. Ori vaikuttaa vauhtivarojensa puolesta tosi pystyvältä.

 


Lähtö 4, Toto4-1 – A: 4 B: 10,7,3,1,6,9,2,12,5,11,8

 

4 Minto’s Don Juan voitti viime kaudella solkenaan, mutta nyt ruunan taulussa ei ole ainuttakaan ykkössijaa. Sarjat nousivat menestyksen myötä nopeasti, mutta hevosen ongelmat kaarrejuoksussa pysyivät – ja jopa pahenivat loppua kohti. Viime startissa kirivaihe meni porukan perältä liian vaikeasti, eikä kärkitaistoon ollut mitään ehtimistä. Nyt alla on pieni tauko, ja se voi olla tehnyt ruunalle pitkän kilpailutuksen jälkeen paljon hyvää.

10 Tim Hannibal on laatuhevonen iltaravitasolle, ja tauoltapaluustartti oli laukasta huolimatta varovaisen positiivinen. Ruuna jäi alkulaukassaan paljon ja tavoitti vielä pääporukan, mutta potku ei riittänyt parhaille loppuun saakka. Parannusta voi olla luvassa. 7 E.V. Jory on suosikin toinen kivenkova haastaja. Ruuna kiri viimeksi painokkaasti maaliin, vaikkakin ylivauhti suosi vahvaa ruunaa tuntuvasti. Nyt juoksu voi mennä seiskaradalta vaikeaksi.

 

 

Lähtö 5, Toto4-2 – A: 5,6,7,9 B: 2,8,10,4,3,1,12 C: 11

 

5 Sävelen Sointu otti Ylivieskan kuraisella radalla pienen laukan toisessa kurvissa ja taipui lopulta ulos kärkitaistosta. Taustavoimat varoittelivat kelin vaikutuksesta ennen starttia, ja edelliskerran suoritus kuivalla kelillä olikin paljon parempi. 6 Tähti-Tuisku tuntui alisuorittavan pitkään, mutta viime startissa nähtiin hieman tamman osaamista. Vahva kiri kantoi mukaan voittomatsiin, ja kunto näyttäisi olevan selvästi noususuunnasa.

7 Tovin Lento huomioidaan tauoltakin, sillä ori esitti viime syksynä tosi kovia vauhtivaroja. Laukka tuli lähes joka kerta, mutta se ei estänyt aina menestystä. 9 Salaman Suhari sai viimeksi onnistuneen juoksun ja voitti tätä helpomman lähdön parastaan antamatta. Ruunalta vaaditaan tässä ennätysvauhteja, ja kunto vaikuttaisi siihen riittävältä.

 

 

Lähtö 6, Toto4-3 – A: 7,8 B: 6,9,4,5,1 C: 2,3

 

7 Aaprahami kiri viimeksi neljännen kautta niukkaan voittoon, mutta ei ruuna kuitenkaan maalissa täysin väsynyt ollut. Tässä hevosessa on vielä kehityspotentiaalia, ja viime suoritus oli edellisen tapaan lupaava. 8 Välkyn Tuuli matkasi viimeksi keulavoittajan takana, eikä aivan ehtinyt haastmaan tätä lopussa. Esitys oli aiempaa parempi, mikä saattoi johtua takakenkien riisumisesta.

6 Riutan Perenna otti viimeksi puolimatkassa pienen laukan ja oli vain tasainen, mutta tamma pystyy parantamaan startti alla. 9 Närby Filur oli viime startissaan oikein vaisu, mutta edellinen suoritus oli paljon parempi. Ruunalta löytyy oikeana päivänä terävä kiripätkä, joka voi säästyä tässä pienessä lähdössä maalisuoralle. 4 Yön Aavistus ailahtelee, mutta on pystynyt voittamaan parhaina päivinään koviakin hevosia.

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka – A: 10,2 B: 6,11,4,5,8,1,3 C: 7,9,12

Viime vuonna ikäluokkatasolla hienosti menestynyt 10 Minto’s Daisy Star palasi reilu viikko sitten Joensuussa tauolta tasaisella suorituksella. Lähtö oli tämänkertaista kovempaa tasoa, eikä tamman esitystä voi täysin tuomita. Viime kauden parhaat esitykset olisivat tässä porukassa lähinnä ylivoimatavaraa, ja kunto lienee tähän toiseen starttiin parempi.

2 Johnny Dahlia on onnistuessaan vakava uhka suosikkivoitolle. Ruuna juoksi viimeksi neljännessä sisällä, eikä saanut paksun rintaman takaa koskaan mahdollisuutta. Edelliskerralla tuli hylkäys kakkossijalta tasokkaassa lähdössä maalisuoran häiriön vuoksi. Tuon kilpailun tasoinen meno kantaa tässä kärkeen. 6 Bad Boy Press ei ole ollut parhaimmillaan, mutta viime suoritus kengittä oli jo sinne päin. Vauhtikestävyys on ruunan paras puoli. 11 Baby Field sai viimeksi tarkan juoksun ja voitti Minto’s Daisy Starin selityksittä. Lähtöpaikka on taas haastava.

 


Lähtö 8 – A: 2 B: 7,1,5,4 C: 3,6,8

2 Archie Dream on keulaspesialisti, joka näyttäisi pääsevän tässä lähdössä sujuvasti mielipaikalleen. Ruuna osaa menestyä myös selkäjuoksulla, ja viime kerran kolmossija tuli kahden tosi hyvän hevosen tuntumassa. 2600 metriä ei ole suosikille varsinainen etu, mutta tuskin tässä mennään koko matkaa kovaa.

Tauolta palaava 7 Lovely Sky on suosikin tallikaveri ja rankataan talven näyttöjen perusteella kakkoseksi. Tamma sijoittui kovatasoisissa porukoissa kärjen tuntumaan ja kohtaa nyt normaalia kevyemmän vastuksen. 1 Tip Chip haki alkuvuodesta omaa parasta tasoaan ja palaa nyt muutaman kuukauden tauolta. Vahva hevonen hyötyy normaalia pidemmästä matkasta. 5 Protector avasi Suomen uransa epäonnistumisella, kun ruuna laukkasi loppukurvissa kesken kirinsä. Tehtävä oli muutenkin vaikea, kun kärki avasi juuri kaasuhanoja. Ruuna on Ruotsin kisojen perusteella tarpeeksi hyvä hevonen näihin karkeloihin.


Lähtö 9, Troikka – A: 7 B: 5,6,9,12,1,10,11,2,4 C: 3,8

7 Arrive Boost viimeisteli voittamalla paikallisraveissa keulasta ilman suurempia ongelmia. Tässä menestyminen edellyttää sekuntien pudotusta, mutta viime syksyn perusteella tamma pystyy kyllä siihen. Juoksusta voi tulla näin ulkoa raskas. 5 Man Of Mill on merkittävästi tulosriviään parempi, mutta kuumana käyvä ruuna ei tahdo oikein onnistua. Viime startissa ruuna avasi kovaa, mutta sortui sata metriä juostuna pahaan laukkaan. Vauhtivarat ovat tähän porukkaan jopa ylivertaiset.

6 Mr Noon ei ollut viimeksi talviradalla parhaimmillaan ja jäi pelisuosikkina kärjestä kymmeniä metrejä. Parin edellisen suorituksen perusteella ruuna pystyy nousemaan vielä sarjoissaan. 9 Steam Arthur ei luovuta ensimmäisenä, ja viimeksi se palkittiin kakkossijalla keulahevosen rinnalta. Kunto on säilynyt hyvänä jo monen startin verran. 12 Hard Chip teki Tommi Kylliäisen valmennuksesta pari lupaavaa esitystä ja kuuluu aikaisin mukaan troikkakupongeille, vaikka alla on pari epäonnistumista.

 


Lähtö 10 – A: 9 B: 11,1,2,8,6,7,3,12 C: 4,5,10

Vanha sotaratsu 9 Minto’s Romeo on montélähdön suursuosikki. Yli 200 starttia juossut ruuna jatkaa viime suoritusten perusteella iskussa, ja meriittejä löytyy myös raviratsastuksen puolelta. Vastassa on sekalainen porukka, josta erottuu selväksi kakkoshevoseksi 11 Sebastian Palema. Se voitti viimeksi kymmenien metrien marginaalilla ja on löytämässä jälleen kuntonsa pieleen menneen viime kauden jälkeen. Ruunan tililtä löytyy pari tosi hyvää montésuoritusta.

1 Walk A Mile on kärsinyt motivaatio-ongelmista, ja lajinvaihdos teki ainakin viime kerralla hyvää. Tuolloin edelle jäi vain kolme kovaa nimeä, joista yksi oli Minto’s Romeo. 2 Wasa Winner on mukana voittosummansa puolesta rajussa ylisarjassa, mutta tamman viime suoritukset montén puolella olivat plusmerkkisiä. Voitto lienee silti liikaa vaadittu.

 

 

Lähtö 11 – A: 4,5 B: 14,11,10,6,13,8,12,15 C: 1,2,3,7,9,16

 

4 Silence Whish on voittosummaansa nähden oikein kyvykäs hevonen ja tauoltakin suosikki. Tamma pärjäsi syksyllä tätä selvästi kovemmissa lähdöissä, mutta ravi ei ollut vielä täysin balanssissa. Nelivuotiaaksi varttunut suosikki voi olla suoraan tauoltakin aiempaa parempi. 5 Hard To Trick matkasi viimeksi valtaosin toista rataa pitkin ilman vetoapua ja voitti vakuuttavalla suorituksella. Nopea avaaja voi päästä pienen paalun takaa aikaisin joukon johtajaksi.

Lähdön muilla hevosilla ei ole alla erikoisia kuntonäyttöjä. 14 Blow In The Sky teki alkuvuodesta kohtalaista jälkeä, mutta A-kaksikon voittaminen vaatii selkeää parannusta. 11 Donera Dream on juossut pääosin tätä kovemmissa porukoissa, ja tammassa tuntuisi olevan hieman kehittymisen varaa. 10 Treasure Amiraal palasi viimeksi tauolta ja teki tasapaksun suorituksen. Ruuna voi parantaa paljonkin.

 

T4-vihjesysteemit (16/144 riviä)

4 (10,7)
5,6,7,9 + 2,8 (10,4)
7 + 8,6,9 (4,5)
10,2,6,11 + 4,5 (8,1)