Vihjeet 14.5.2017

 

Lähtö 1 – A: 15,3 B: 4,9,10,8,12,7,11,6 C: 2,5,13,14

15 Nirppis starttasi viimeksi pitkältä pakilta ja kiri 33-lopetuksessa hyvin kolmanneksi. Esitys oli tamman uran paras, ja vastaavilla vauhdeilla koko porukan kiertämiseen on saumoja. 3 Tellun Visu meni viimeksi keulassa koko matkan sen mitä pääsi, eikä talvirata tainnut olla hevoselle etu. Tehtävä on nyt vastuksen puolesta hieman helpompi. 9 Ultra Rusko meni koelähdössä yksikseen ja hankki itselleen kilpailuoikeuden kevyesti. Ruuna aloitti uransa ihan hyvillä suorituksilla ja voi parantaa ajallisesti paljon.

 

10 Pietari Lii matkasi viimeksi alkumatkan toisella ilman vetoapua ja kesti jatkossa johtopaikalta kakkoseksi. Suoritus oli selvästi edellistä parempi, ja ruuna luultavasti parantaa starttien myötä. 8 Päivän Onni kulki viimeksi laukkojen lomassa lupaavasti ja on repaleista tulosriviään vaarallisempi. Onnistumisia on tosin tullut paljon vähemmän kuin laukkoja


Lähtö 2 – A: 7,4,3 B: 9,5,8,2 C: 1,6

7 Classic Soul oli viimeksi mukana kovavauhtisessa lähdössä ja tavoitti karkuun päässyttä kärkiparia lopussa selvästi. Alle 20-aika hieman kuraisella radalla oli hyvä suoritus, ja samanlainen meno riittää tässä kärkeen. 4 Le Puy En Velay kulki viimeksi aiempaa sulavammalla ravilla ja kesti keulaan etenemisen jälkeen kakkoseksi. Pieni parannus voi tietää uran avausvoittoa.

 

3 Paradise Beyonce avasi viimeksi kovaa, mutta laukkasi ensimmäisessä kurvissa ja tippui kolmanteen ulos. Päätössatanen oli vaikea, mutta tamma teki vauhtien puolesta aiempaa paremman esityksen. Nyt tehtävä näyttää hieman helpommalta. 9 Janda Saknussen on sijoittunut kahdesti kolmen parhaan joukkoon ja teki molemmilla kerroilla hyvät esitykset. Nelivuotiaaksi varttunut amma voi olla suoraan tauolta jopa aiempaa parempi.


Lähtö 3 – A: 4,2 B: 8,9,3,12,11,1,13,6,10 C: 5,7
4 Sisu-Syke
on vielä kovin varsamainen kilpuri, mutta hevosen kyvyt riittävät jo tätä kovemmissa porukoissa. Ori matkasi viimeksi toisessa ulkona, otti kirilenkin alussa muutaman vaarallisen sivuaskeleen, laukkasi myöhemmin lyhyesti ja kiri vielä kovaa kolmanneksi. Laukkoja voi tulla missä vain, eli mistään varmasta pelikohteesta ei ole kyse.

2 Lahjottu laukkasi viimeksi kaksi kertaa, ja jälkimmäinen johtui juuri Sisu-Sykkeen aiheuttamasta kolaritilanteesta. Tamma osoitti lahjansa jo viime kaudella ja on nyt päivänselvässä nousukunnossa. 8 Pontriot kulki viimeksi laukkojen lomassa vauhdilla, eikä hevosen menestys ole aiemminkaan ollut kunnosta kiinni. Ehjä suoritus tietää kärkisijaa. 9 Kallen Salaisuus on edellisten tapaan laukkaherkkä kilpuri, mutta kunto on tähän porukkaan parhaasta päästä.


Lähtö 4, Toto4-1 – A: 1,2,5,6 B: 8,7,9,10 C: 3,4,11,12

Pelihevoset erottuvat, mutta niiden kesken on tasaista. 1 Arctic Legend voitti vappuna Mikkelissä keulasta ja aloittaa nyt uusista käsistä. Hevosen kunto tuskin on muuttunut tässä välissä paljoa, mutta johtopaikan pitäminen sisäradalta ei taida onnistua.  2 Blueray Savoy jäi viime startissaan väsyvän taake jumiin ja kiri vielä takakautta terävästi kakkoseksi. Vastus on nyt hieman kovempi ja starttiväli taas tavallista pidempi. Nopea avaaja saanee taas suosiolliset asemat.

 

5 Ain’t She Sweet jäi viimeksi keulsata kakkoseksi, kun takana juossut iski lopussa kovalla kiripätkällä ohi. Tamma pystyy parempaan, mutta voi jäädä nopeiden avaajien seasta hankaliin asemiin. Kapasiteetti on lähdön parhammistoa. 6 Cobbys Moonwalker eteni viimeksi Bodenissa kolmannen kautta kuolemanpaikalle, eikä hävinnyt lopulta voittajallekaan paljoa. Esitys oli vahvasti plusmerkkinen, ja tamma riittää sen perusteella tässäkin.

 

Lähtö 5, Toto4-2 – A: 5,10 B: 4,7,9,3 C: 2,6,8

5 Grainfield Alex otti viimeksi Seinäjoella erikoisen välihiljennyksen kolmannessa kurvissa ja lopetti taustalta vauhdilla. Ruunan aiemmat esitykset ovat tähän porukkaan kovaa valuuttaa, ja nopealla avaajalla voi ajaa nykyään myös keulapaikalta. 10 Ambrogio on heti pelihevosia, vaikka tanskalaisruunan suoritusta on vaikea tietää ennakkoon. Suomen uran avauskisa on tasoltaan tosi sopiva.

 

4 Enough Laugh on kilpaillut pari viime kertaa tätä selvästi kovemmissa porukoissa, ja kärkisijat ovat jääneet haaveeksi. Tamman kunto on pysynyt vakaana ja riittää tässä lähdössä kärkipäähän. 7 Bella The Bomber katkesi viime startin maalisuoralla pahoin, mutta tamma pystyy Ruotsin starttien perusteella paljon parempaan.

 

Lähtö 6, Toto4-3 – A: 2,7,11 B: 6,1,3,4 C: 5,8

2 Tip Chip sai viimeksi sujuvan reissun ja kiritti lopussa voittajaa hyvin. Edelle jäänyt Protector kulki lauantaina Oulun 76-raveissa tosi kovaa, ja Tip Chipin viime suorituksen tasoinen meno riittää tässä voittotaistoon. 7 Archie Dream olisi normaalina keulasta vaikea voitettava, mutta viime suoritus jätti paljon parantamisen varaa. Ruuna menetti keulapaikan jo kiripuolikkaalle lähdettäessä, eikä kyennyt lainkaan samalle tasolle kuin Tip Chip.

 

11 Lecrosse ei ole ollut pariin viime kisaan parhaimmillaan, mutta nyt viivalla on tavallista hieman kevyempi vastus. Kaksi poisjääntiä sisäpuolella auttavat paljon. 6 Millstone’s Lissom taipui viime startissaan johtohevosen takaa liian helposti, mutta tamma on lähelle huipputasoaan yltäessään tosi kova tekijä tähän porukkaan.
Lähtö 7, Toto4-4, Troikka – A: 6 B: 3,9,5,1,4 C: 2,7,8,10,11
6 Aaprahami
laukkasi viimeksi lähtöön ja nousi neljännestä ulkoa voimalla mukaan voittotaistoon. Keulassa juossut 3 Välkyn Tuuli piti voittoon, mutta Aaprahami lähestyi lopussa vauhdilla ja oli pian maalin jälkeen edellä. Jos suosikki ravaa, tulee muilla kova kiire. Lähtö on hyvin samannäköinen kuin viimeksi ja ruuna pystyy parantamaan lisää.

 

Välkyn Tuuli on hyvistä asemista selvä kakkoshevonen, ja viimeksi piristymisen merkkejä esittänyt 9 Närby Filur rankataan seuraavana. Siltä löytyy uran varrelta pari tosi hyvää suoritusta, mutta otteet ovat ailahdelleet paljon.


Lähtö 8 – A: 6 B: 7,10,9,3,11,12,8,2,5,4,1
6 Cool On Photos
juoksi Ylivieskan startissa johtopaikalla ja sai kovaa prässiä läpi matkan. Askel alkoi painaa loppua kohti, mutta ruuna piti sinnikkäästi voittoon ja on nyt jo selkeä ykkössuosikki. Tehtävä ei ole merkittävästi kovempi kuin viimeksi.

 

7 Miss Summer Star palasi viimeksi tauolta ja oli lähinnä tasainen, mutta tehtävä näyttää nyt helpommalta. Nopea avaaja pystyy selvittämään seiskaradan.  10 The Idealist ei ollut Ylivieskassa niin hyvä kuin suosikki, mutta voi yltää pienellä parannuksella tototaistoon. 9 Sudden Fortune voitti viimeksi keulasta niukasti ja kohtaa tässä hieman kovemman vastuksen.

Lähtö 9, Troikka – A: 3 B: 4,6,12,2,7,9,1,10,11 C: 5,8
3 Liipotti
voitti viimeksi Nuorten Sarjan 26-vauhtisella loppukirillä ja oli parempi kuin koskaan. Tämän vuoden suoritukset ovat olleet nousujohteisia, ja Jouko Tarvaisen suojatti pystyy menemään matkan lähelle 30-vauhtia läpi. Ori oli aiemmin laukkaherkkä, mutta ei viime starttien perusteella.

 

4 Almus ei voinut viimeksi paremmalleen mitään ja oli pitkällä kirillä hyvä kakkonen. Kunto on noususuunnassa, ja viime kauden perusteella ajallista parannusta on vielä luvassa. 6 Mattilan Urho on tauolta arvoitus, mutta huomioidaan viime kauden näytöillä aikaisin. 12 Hymynväre on ollut positiivinen jo monta kertaa putkeen ja nousee vaikeista asemistakin rankingin kärkipäähän.

Lähtö 10 – A: 2,9 B: 10,8,3,5,11,7,6,1 C: 4,12
2 Moro Mustang
teki ennen taukoa niin hyviä suorituksia, että nousee heti ykkössuosikiksi. Lähtö on tasoltaan vaatimaton ja lähtöasemat loistavat. 9 Belpion kiri viimeksi ylivauhtisessa juoksussa kolmanneksi ja kilpailee nyt lyhyemmällä starttivälillä. 10 Give Me Jam kiri viimeksi vauhdikkaassa lopetuksessa lupaavasti. Monella muullakin B-hevosella on merkittävät voittosaumat tässä matalatasoisessa lähdössä.

T4-vihjesysteemit (16/144 riviä)
4 (10,7)
5,6,7,9 + 2,8 (10,4)
7 + 8,6,9 (4,5)
10,2,6,11 + 4,5 (8,1)
Troikka / L7
6
3,9,5,1,4
3,9,5,1,4
20 riviä
Troikka / L9
3
4,6,12,2,7
4,6,12,2,7
20 riviä