• Infoa radasta

  Kajaanin ravirata sijaitsee Kuluntalahdessa, n. 10 km Kajaanista pohjoiseen, hyvien kulkuyhteyksien päässä aivan 5-tien varrella.Kainuun Ravirata 40v LOGOT-page-001 Olemme yksi Suomen 19:sta maakuntaradasta.

  Ravirata on rakennettu vuonna 1975. Mittavat uudistukset tehtiin vuosina 2006-2010. Tuolloin valmistuivat toimisto-, ravintola-, tototilat, 80 valjastuskatospaikkaa sekä rataremontti.  Kavioura sai punertavansävyisen pinnan, joka onkin ainoa laatuaan Suomessa. Kainuun Ravirataa onkin sanottu Suomen kauneimmaksi raviradaksi.

  Kilpailutoimintaa pyöritetään osaksi talkoovoimin, ja Kainuulaiset hevosystäväinseurat ovat toiminnassa merkittävässä roolissa.

  Rata harjoitusalueineen pidetään kunnossa läpi vuoden. Rata-alueella ja sen välittömässä läheisyydessä on 6 hevostallia ja yli 100 hevosta.

  Kajaanin ravirata kuuluu Pohjoisiin ratoihin http://www.pohjoinenravialue.fi/

  Mikäli haluat tilata sähköpostiisi uutiskirjeemme, josta löydät ajankohtaisia asioita, täytä alla oleva tiedot:

 • Katospaikat

  Katospaikkoja on käytettävissä reilu 80 kpl. Huom. ei karsinoita! Pesupaikkoja on 3 kpl. Valjastuspaikkoja ilman katosta 10 kpl. Hevosille wc-tilat 2 kpl. Pyrimme päivittämään jokaisen ravipäivän katoslistat, niin että ne ovat nähtävissä ennen raveja sivuillamme (etusivulla tiedotteet -kohdassa).

  Asemapiirros alueesta.

 • Kilpailijoille, ohjeita

  Ravikilpailusäännöt, Suomen Hippos ry

  RAVEIHIN ILMOITTAMINEN

  – Kunkin ravipäivän sarjat ja ilmoittamisajat löytyvät Kilpailukutsut -lehdestä ja Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmästä.

  – Hevosen voi ilmoittaa raveihin vain vastuullinen valmentaja. Hevosen pystyy ilmoittamaan starttiin hankkimalla tunnukset Hippoksen Heppa-järjestelmään ja tekemällä internet-ilmoittamisen, tai soittamalla raviradalle ilmoittautumispäivänä määrättyyn kellonaikaan mennessä. Ilmoittaessasi hevosta starttiin kerro ensin sarja johon haluat sen ilmoittaa. Tämän jälkeen kerro hevosen rekisterinumero, ohjastaja (tai ohjastajatoiveet), valmentaja ja mahdolliset muut toiveet (esimerkiksi katostoiveet).

  – Lähtölistat julkaistaan ilmoittautumispäivänä viimeistään klo 12.00. Listat ovat nähtävissä Hippoksen Heppa-järjestelmässä

  POISJÄÄNNIT

  Kilpailuun ilmoitetun hevosen poisjäännistä tai ohjastajanvaihdoksesta on ilmoitettava Kainuun raviradalle p. 044 276 2951. Kun poisjäänti on varma, tieto poisjäännistä tulee saattaa heti kilpailun järjestäjälle, kuitenkin viimeistään klo 8.30. kilpailupäivänä. Mikäli tieto kilpailuun ilmoitetun hevosen poisjäännistä ilmoitetaan kilpailun järjestäjälle kilpailupäivänä klo 8.30. jälkeen, tulee poisjäännistä toimittaa poissaolotodistus Suomen Hippokseen.

  RAVIPÄIVÄNÄ

  Saavu kilpailupaikalle ajoissa. Sääntöjen mukaan valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia.

  SISÄÄNKIRJOITUS, VOILOKIT

  Voilokit noudetaan sisäänkirjoituksesta ja sisäänkirjoitus sijaitsee varikolla A-katoksen läheisyydessä. Osanottomaksu on 10 €  (Ponit 3€/jaettu katos). Suosittelemme maksua pankkikortilla!  Käsiohjelman saa sisäänkirjoituksesta maksun yhteydessä.

  Voilokit saa kuittausta vastaan ja valmentaja on vastuussa voilokeista, joten voilokit on palautettava siistinä ja kunnossa olevina. Kurakeleillä voilokkien pesuun on käytössä vesiletku sisäänkirjoitusrakennuksen nurkalla. Kadonneesta/palauttamatta jätetystä/rikkoutuneesta voilokista peritään 100 euron maksu. Voilokit tulee palauttaa takaisin sisäänkirjoitukseen mahdollisimman pian lähdön jälkeen.

  Sisäänkirjoitus avataan kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä ja suljetaan puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.

  KATOKSET

  Katospaikkoja on rajallinen määrä, joten ilmoita katostoiveesi hevosen ilmoittamisen yhteydessä. Ilmoittaminen on erittäin suotavaa silloin jos hevonen tarvitsee välttämättä katospaikan esimerkiksi hankalan valjastamisen takia. Myös yhteiskuljetuksien vuoksi olevat viereiset katospaikkatoiveet tulee ilmoittaa kilpailuun ilmoittamisen yhteydessä.

  Katoslistat sijaitsevat varikkoalueen sisäänkäynnin luona sekä jokaisen katoksen päädyssä ja sisäänkirjoituksessa. Pyrimme päivittämään jokaisen ravipäivän katoslistat, niin että ne ovat nähtävissä ennen raveja sivuillamme (etusivulla tiedotteet -kohdassa).

  Mikäli katoksesi on jaettu, pyri suoriutumaan startin jälkeen ripeästi pois jotta seuraava pääsee katokseen. Katokset on pyritty jakamaan niin että aikaa riittäisi, mutta mikäli hevonen esimerkiksi lämmitetään kahdesti tai et halua katosta jaettavan, siitä tulee myös ilmoittaa katospaikkatoiveissa ilmoittamisen yhteydessä. Huom! Pääsääntöisesti katokset aina jaetaan.

  LANTALA

  Lantala sijaitsee B-katoksen päädyssä. Kottikärryjä, harjoja ja lapioita on kaikilla katoksilla useita, joten ole hyvä ja siivoa jälkesi ja hevosten jätökset katospaikaltasi ennen lähtöäsi. Lannat kuuluvat lantalaan, eivät roskiksiin!

  Hevosille on tarvittaessa käytettävissä myös ns. ”hevosten WC”, joka löytyy lantalan vierestä B-katoksesta. Muista siivota hevosesi jäljet.

  NÄYTTEENOTTO

  Näytteenottotila on kaviouran kulkuporttien läheisyydessä. Radan henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta.

  TUNNISTUS

  Tunnistaja käy tunnistamassa hevosen katospaikalla. Hevosella ei saa olla tunnistamistilanteessa tunnistusta haittaavia suojia tai varusteita. Muista pitää hevosen passi aina mukana kun kilpailet ja kuljetat hevosta. Kaikki voittajahevoset tunnistetaan välittömästi lähdön jälkeen. Lisäksi voidaan tehdä muita satunnaisia tunnistuksia.

  TALLIKAHVIO, WC:T

  Tallikahvio sijaitsee A-katoksen päädyssä. Myös varikkoalueen WC:t sijaitsevat tässä rakennuksessa. Lisää WC-tiloja löytyy katsomorakennuksesta, jossa on myös kahvio.

  PESUPAIKAT

  Hevosten pesupaikat (3 kpl) sijaitsevat B-katoksen päädyssä ja samassa päädyssä sijaitsee myös varusteiden pesuun tarkoitettu vesipiste. Suoriudu hevosen pesusta ripeästi, jotta jono ei muodostuisi liian pitkäksi ja vältyttäisiin turhalta odottelulta. Myös hevosten jätökset tulee siivota pesupaikoilta.

  PUHALLUTUS

  Kaikki ohjastajat puhallutetaan. Ohjastajien alkometri-testaus tapahtuu sisäänkirjoitusrakennuksessa raviradan varikolla.

  KENGITYSTIEDOT/JENKKIKÄRRYTIEDOT

  Valmentajan tai hänen edustajansa tulee ilmoittaa kengittä ajamisesta sisäänkirjoituksen henkilökunnalle viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä.

  Myös jenkkikärryillä ajamisesta voi ilmoittaa sisäänkirjoituksen henkilökunnalle.

  AMBULANSSI

  Ambulanssi päivystää ravien ajan varikolla hevosten kokoontumisalueen luona.

  PUKUKOPIT

  Ohjastajien pukukopit löytyvät toimistorakennuksen päädystä.

  YLEISÖ VARIKKOALUEELLA

  Varikkoalueella liikkuvan yleisön tulee ottaa huomioon, että hevosilla on varikkoalueella etuajo-oikeus. Myös koirien ja lastenvaunujen tms. mahdollisesti hevosia pelottavien esineiden ym. tuonti varikkoalueelle on kielletty. Lapsia tulee erityisesti valvoa varikkoalueella. Yleisön pysäköinti/henkilöautojen ajaminen varikkoalueelle ravipäivinä on kielletty.

  VARIKKOALUEEN HENKILÖKUNTA

  Eläinlääkäri: 040 3232 549

  Kengitysseppä: ravipäivän kengittäjä ja puh.nro kerrotaan käsiohjelmassa

  Varikkoalueen valvoja: 040 3232 649

  Toimisto: 044 276 2951

   

   

   

   

 • Linkkejä

 • Nordic Cup 2022

  NORDIC CUP KILPAILUKALENTERIT 2022

  Lämminveriset

  26.5. YLIVIESKA

  19.6. KAJAANI

  11.7. SEINÄJOKI

  25.7. ROVANIEMI

  8.8. TORNIO

  26.8. OULU

  Kylmäveriset

  15.5. TORNIO

  30.5. OULU

  23.6. ROVANIEMI

  10.7. KAJAANI

  21.7. SEINÄJOKI

  6.8. YLIVIESKA

  Monté Nordic cupin osalähdöt:

  26.5. YLIVIESKA

  2.6. SEINÄJOKI

  17.6. TORNIO

  27.6. KAJAANI

  18.7. OULU

  4.8. ROVANIEMI

  Poniohjastajien Nordic cup osalähdöt:

  6.5. SEINÄJOKI

  21.5. ROVANIEMI

  26.5. YLIVIESKA

  4.6. KAJAANI

  2.7. TORNIO

  18.7. OULU

   

  Nordic-cup säännöt https://www.pohjoinenravialue.fi/nordic-cup

   

   

   

   

   

 • Omistajavastaava

  Omistajavastaavat opastavat hevosenomistamiseen liittyvissä kysymyksissä sekä nykyisiä että uusia, potentiaalisia hevosenomistajia.
  Omistajavastaavat auttavat muun muassa seuraavissa asioissa:

  • Tiedottavat radan vaikutusalueen myytävistä kimppaosuuksista tai hevosista
  • Ideoivat ja toteuttavat yhdessä radan ja valmentajien kanssa hevosenomistajille suunnattuja palveluita ja erilaisia hevosenomistamisen muotoja
  • Neuvovat omistajanvaihdoksiin, hallintaoikeuden siirtoihin, hevoskauppaan ja sopimuksiin liittyvissä asioissa
  • Aktivoivat yhteistyötä radan, hevosjalostusliiton ja  SHKL:n paikallisyhdistyksen kanssa neuvonnan, erilaisten teemaravien, muiden tapahtumien tai tempausten muodossa

  Kainuun raviradan omistajavastaava on Kirsi Mikkonen kainuunhevosjalostusliitto@gmail.com
  puh. 044 361 7193

 • Radan käyttömaksut sekä ohjeita käyttäjille

  Ravirata (kavioura) suljetaan aina 24 h ennen raveja. Hiittaajat huomioikaa tämä!

  Raviradan käyttömaksut vuonna 2022 :

  1-2 hevosta 200 € /vuosi
  3- enemmän 400 €/vuosi

  Lähitallit, jotka käyttävät raviradan harjoitusalueita lähes päivittäin, maksu on 600 € / vuosi / talli.

  Tilinumero: Kainuun Ravirata Oy, Nordea IBAN FI16 1057 3000 0696 60 (jos maksat ilman laskun numeroa, laita viestiin nimesi)

  Raviradan käyttömaksut ovat hevoskohtaisia ja maksetaan jokaisesta hevosesta, jota treenataan raviradan alueella.

  Talvella auraus ja kesällä lanauspäivät ovat maanantai, keskiviikko, perjantai tai lauantai.

  Harjoitusajossa raviradalla (kaviouralla) ajetaan kuten ravikilpailusäännöissä sanotaan: ” Verryttely kovassa vauhdissa ajetaan kilpailusuuntaan radan keskivälin sisäpuolella. Muu hidas verryttely päinvastaiseen suuntaan radan ulkoreunalla. Kilpailusuuntaa vastaan verryttelevällä on ensisijainen väistämisvelvollisuus”

  Kellotustaulukko tästä linkistä: Kellotustaulukko

  Ratsastuskentän säännöt:

  Kentän käyttö on sallittua ratamaksun maksaneille. 

  • Hevosten lannat on korjattava pois HETI RATSASTUKSEN JÄLKEEN! ->kentällä on talikko sekä kottikärryt. Kärryn täyttyessä tyhjennä se viereiseen keräyskasaan.
  • Ota ratsastaessasi muut huomioon. Muista ”liikennesäännöt”!
  • Kypärän käyttö ratsastaessa on AINA pakollista.
  • Kentän käyttö on KIELLETTYÄ ravikilpailuiden aikana sekä, kun kavioura on muulloin suljettu.
  • Ilmoita toimistolle heti, jos huomaat jonkin olevan epäkunnossa.

   

  RATAMAKSUN MAKSANEET 2022:

  • Mikko Peitsaho
  • Jukka Heikkinen
  • Mustikkamäen Ratsastustalli Oy
  • Satu ja Vesa Tikkanen
  • Pirjo ja Kimmo Oikarinen
  • Sanna Jauhiainen ja Hannu Juntunen
  • Tiina ja Heikki Klemetti
  • Rauni Huttu
  • Heidi Itkonen ja Fredrik Bergholm
  • Si-Sun Talli/ Auvo Moilanen ja Markus Pulkkinen
  • Mauri Elfving
  • Kalle Romppainen
  • Reijo Heiskanen
  • Juha Kemppainen
  • FL-Talli Feija ja Ossi Lindgren
  • RS Stable (Kajaanin Automaalarit Ky)
  • Hevospalvelut Sanni Määttä
  • Ravitalli Ollikainen
  • Anne Turunen
  • Ville Heiskanen

   

 • Rataennätykset

  Lämminveriset: MAS Champ 1.11,6aly (5.6.2021 1640m)

  Suomenhevoset: Polara / Vaellus 1.22,3ake (13.6.2020)

 • Raviurheilun ABC

  Olemme koonneet alle raviurheilun ABC:n lyhyen oppimäärän. Yksityiskohtaisempaa infoa urheilulajista löydät valtakunnallisen keskusjärjestön sivuilta Suomen Hippos ry ja pelaamisesta Fintoto Oy

  A. Ravilähtöjä ajetaan raveissa keskimäärin 10 kpl. Ajallisesti lähtöjä ajetaan 3-4 kpl tunnissa.

  B. Raveissa kilpailee kaksi rotua: lämminveriset ja kylmäveriset. Myös ponilähtöjä ajetaan useissa raveissa, pääsääntöisesti ravien alussa. Poneja on kahta kokolajia A ja B (pienemmät ja isommat). Ponilähtöihin ei voi pelata.

  C. Lähtöjä ajetaan joko tasoitusajona tai autolähtönä. Tasoitusajossa hevoset volttaavat, eli pyörivät rinkiä lähtöpaikan määräämässä kohdassa ja startti lähtee ”aja” -komennolla.  Hevoset kilpailevat voittosummansa tai ennätyksensä mukaisessa lähdössä ja volttilähdöissä ns. kovemmat hevoset lähtevät hieman pidemmiltä matkoilta.

  D. Ravikilpailuja järjestetään lähes jokaisena vuoden päivänä. Arkisin kilpaillaan ilta-aikoina, ja viikon suuripalkintoisimmat ravit ajetaan yleensä keskiviikkoisin ja lauantaisin.

  E. Raveihin voi pelata pienilläkin panoksilla, esimerkiksi troikassa panos on 0,5 €

  F. Ravipelejä voi pelata helpostikin. Esimerkiksi voittaja-pelissä arvaat vain lähdön voittajahevosen, ja tässäkin panos pienimmillään 1 €

  G. Raviohjastajat ovat kurssin käyneitä henkilöitä, eli kuka tahansa ei voi hypätä hevosen kärryille kilpailuissa. Ohjastajilla ja hevosilla on myös pakolliset vakuutukset ja lisenssit.

  H. Ravihevosen omistajaksi pääsee nykyisin helposti, porukkaomistajuus kasvattaa suosiotaan koko ajan. Yksinkertaisimmillaan maksat vain pienen kertamaksun ja voit ryhtyä jännittämään omistamasi hevosen edesottamuksia.

  Autamme halutessasi sinua perehtymään pelaamiseen, tai jos olet kiinnostunut opastetusta talli/varikkokäynnistä, otathan meihin yhteyttä!

  Toivotamme jännittäviä hetkiä uljaiden hevosurheilijoiden parissa!

   

   

 • Tilojen vuokraus

  Vuokraamme tiloja myös juhliin tai kokouksiin, pienistä tilaisuuksista aina n. 80 hengen seurueisiin asti.

  Tiloista löytyy keittiö. Halutessasi valmiimpaa pakettia, tarjottavat voidaan tilata meidän kautta.

  Alkoholianniskeluun on C-oikeudet.

  Kysy tarjousta/varausta !

 • Turvallisuusopas

  Tästä linkistä löydät raviratojen turvallisuusoppaan pdf:nä: Raviratojen_turvallisuusopas2019

 • Uutiskirje

  Mikäli haluat tilata sähköpostiisi uutiskirjeemme, josta löydät ajankohtaisia asioita, täytä alla oleva tiedot:

 • Yhteistyökumppanit

 • Voittajakuvat ja muut valokuvat

  Voittajakuvat:

  Kuvat näet osoitteesta: https://anukovalainen.kuvat.fi/kuvat/

 • Yleisö

  Raviradalle on helppo tulla, pyöräilijöille on hyvä reitistö keskustasta, ja autoille on runsaasti parkkitilaa.

  Katsomoalueella yleisölle on tarjolla kahvio, totopisteet, lasten leikkialue sekä pub ja terassi.

  Yleisö voi käydä tutustumassa varikkoalueeseen, mutta pyydämme huomoimaan että varikkoalueelle ei saa viedä lastenvaunuja eikä koiria yleisen turvallisuuden vuoksi. Hevosilla on varikkoalueella luonnollisesti etuajo-oikeus, joten yleisön tulee noudattaa alueella liikkuessaan varovaisuutta.

  Mikäli olet kiinnostunut opastetusta talli/varikkokäynnistä tai kaipaat apua pelaamiseen, otathan meihin yhteyttä!

  kartta alueesta.

  KAINUUN RAVIRADAN PÄÄSYLIPPUJEN HINNAT VUONNA 2021:

  Aikuiset 7,00 € / (10,00 € lauantai-ravit)
  Eläkeläiset 3,00 €
  Opiskelijat 3,00 € (Kao:n opiskelijakortilla vapaa pääsy)
  Varusmiehet 3,00 €
  Lapset alle 16-v. ilmainen sisäänpääsy

  Käsiohjelma 3,00 €

  Kausikortti 100,00 € (Pohjoisen alueen kausikortti)

  Pohjoisen alueen kausikortilla sisäänpääsy yli 120 ravitapahtumaan pohjoisen radoilla. Kajaanin lisäksi pääset kortilla Rovaniemen, Oulun, Tornion, Seinäjoen, Kaustisen ja Ylivieskan raveihin. Halutessasi voimme toimittaa kortin myös postilla. Ota yhteyttä!

   

   

 • Yritysmyynti

  Meillä saat näkyvyyttä yrityksellesi :

  -voittajahevoselle loimi logolla

  -mainontaa mm. käsiohjelmassa

  -äänimainontaa ravien aikana

  -aitamainokset ulkona ja sisätiloissa

  Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme mm. aterioinnin sekä vapaalippuja.

  Meillä voit myös järjestää yrityksellesi tyky-päivän.

  Ota yhteyttä, niin suunnitellaan teidän yrityksellenne sopiva kokonaisuus!

  Kyösti Klemetti 050-592 0520

  Kainuun Ravirata Oy MEDIAKORTTI