Raviurheilun lyhyt oppimäärä

Olemme koonneet alle raviurheilun ABC:n lyhyen oppimäärän. Yksityiskohtaisempaa infoa urheilulajista löydät valtakunnallisen keskusjärjestön sivuilta Suomen Hippos ry ja pelaamisesta Veikkaus.fi

A. Ravilähtöjä ajetaan raveissa keskimäärin 10 kpl. Ajallisesti lähtöjä ajetaan 3-4 kpl tunnissa.

B. Raveissa kilpailee kaksi rotua: lämminveriset ja kylmäveriset. Myös ponilähtöjä ajetaan useissa raveissa, pääsääntöisesti ravien alussa. Poneja on kahta kokolajia A ja B (pienemmät ja isommat). Ponilähtöihin ei voi pelata.

C. Lähtöjä ajetaan joko tasoitusajona tai autolähtönä. Tasoitusajossa hevoset volttaavat, eli pyörivät rinkiä lähtöpaikan määräämässä kohdassa ja startti lähtee ”aja” -komennolla.  Hevoset kilpailevat voittosummansa tai ennätyksensä mukaisessa lähdössä ja volttilähdöissä ns. kovemmat hevoset lähtevät hieman pidemmiltä matkoilta.

D. Ravikilpailuja järjestetään lähes jokaisena vuoden päivänä. Arkisin kilpaillaan ilta-aikoina, ja viikon suuripalkintoisimmat ravit ajetaan yleensä keskiviikkoisin ja lauantaisin.

E. Raveihin voi pelata pienilläkin panoksilla, esimerkiksi troikassa panos on 0,5 €

F. Ravipelejä voi pelata helpostikin. Esimerkiksi voittaja-pelissä arvaat vain lähdön voittajahevosen, ja tässäkin panos pienimmillään 1 €

G. Raviohjastajat ovat kurssin käyneitä henkilöitä, eli kuka tahansa ei voi hypätä hevosen kärryille kilpailuissa. Ohjastajilla ja hevosilla on myös pakolliset vakuutukset ja lisenssit.

H. Ravihevosen omistajaksi pääsee nykyisin helposti, porukkaomistajuus kasvattaa suosiotaan koko ajan. Yksinkertaisimmillaan maksat vain pienen kertamaksun ja voit ryhtyä jännittämään omistamasi hevosen edesottamuksia.

Toivotamme jännittäviä hetkiä uljaiden hevosurheilijoiden parissa!

Voit olla meihin yhteydessä, jos…

– haluat perehtyä pelaamiseen

– olet kiinnostunut opastetusta varikkokäynnistä

– sinulla jää kysyttävää raviurheiluun tai radan toimintaan liittyen