Kajaanin ravirata sijaitsee Kuluntalahdessa, n. 10 km Kajaanista pohjoiseen, hyvien kulkuyhteyksien päässä aivan 5-tien varrella. Olemme yksi Suomen 19:sta maakuntaradasta.

Ravirata on rakennettu vuonna 1975. Mittavat uudistukset tehtiin vuosina 2006-2010. Tuolloin valmistuivat toimisto-, ravintola-, tototilat, 80 valjastuskatospaikkaa sekä rataremontti.  Kavioura sai punertavan sävyisen pinnan, joka onkin ainoa laatuaan Suomessa. Kainuun Ravirataa onkin sanottu Suomen kauneimmaksi raviradaksi.

Kajaanin raviradan loppusuoran pituus on 280 metriä. Kaarresäteet ovat 85 metriä ja kallistukset 10 %.

Kilpailutoimintaa pyöritetään osaksi talkoovoimin, ja Kainuulaiset hevosystäväinseurat ovat toiminnassa merkittävässä roolissa.

Kajaanin ravirata kuuluu Pohjoisen ravialueen raviratoihin!

Ravirata harjoitusalueineen on auki ympäri vuoden

Kavioura ja muut harjoitusalueet ovat harjoituskäytössä vuoden ympäri. Rata-alueella ja sen välittömässä läheisyydessä on 6 hevostallia ja noin 100 hevosta. Ennen radalle lähtöä on hyvä tietää muutama asia. Yhteiset pelisäännöt parantavat yhteishenkeä ja vähentävät vaaratilanteita.

Ratsastuskenttä

Raviradan keskialue palvelee ratsastajia. Kentällä järjestetään vuosittain ratsastuskilpailuja ja valmennuksia. Lisäksi kenttä on harrastekäytössä.

Ponikerho

Kainuun Ravinuoret järjestävät yhteistyössä Kajaanin 4H:n kanssa ponikerhoa Kainuun Raviradalla. Kerhossa pääset harjoittelemaan ponin perushoitoa, käsittelyä ja poniraviurheilun alkeita.

Toimihenkilöksi

Toimihenkilönä pääset järjestämään ravipäiviä. Tutustu erilaisiin tehtäviin ja ota rohkeasti yhteyttä päästäksesi mukaan porukkaan!

Kainuun Hevosjalostusliitto ry

Mikä on Kainuun Hevosjalostusliitto ja mitä sen tehtäviin kuuluu? Lue täältä tietoa liitosta!

Ravipuoti

Kainuun Raviradalla toimii ravipuoti, jossa myydään pääasiassa hevosenkenkiä.